Briti parteijuhid – Londoni olümpiavõitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron
Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Kõik kolm Briti parteijuhti on pärast edukaid Londoni olümpiamänge rahva seas populaarsemad kui varem, näitab värske küsitlus.

Reedel avaldatud Ipsos Mori küsitlus kinnitas, et inimeste usk toorist peaministri David Cameroni võimetesse oma ametiülesannetega toime tulla kasvas kuu ajaga 33 protsendi pealt 39 protsendi tasemele.

Liberaaldemokraadist asepeaministri Nick Cleggi vastavad näitajad olid 26 ja 31 protsenti.

Leiboristide liidri Ed Milibandi populaarsus kerkis 33 protsendilt 44 peale.

Kui enne Briti olümpiasangarite kullasaaki oli valitsusega rahulolevate kodanike osakaal 26 protsenti, siis nüüd on antud protsent 32.

Ühtlasi näitavad märgid, et mängud on mõjunud positiivselt ka majandusprognoosidele eelseisva 12 kuu osas: Ipsose majandusoptimismi indeks on käesolevaga -27 (mis on etem kui juulikuine -32).

Ipsos Mori poliituuringute osakonna juhataja Gideon Skinner ütles, et parteijuhid ja valitsus on ilmselgelt lõiganud profiiti olümpiast tulenenud helgest meeleolust.

Skinner pidas siiski vajalikuks toonitada, et hea tuju ei pruugi kesta kaua.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles