Kodanik soovitab maal asuvad kortermajad maha lammutada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maakohtades on arvukalt ühesuguse väljanägemisega kortermaju, millest mõned on juba elanike poolt hüljatud.
Eesti maakohtades on arvukalt ühesuguse väljanägemisega kortermaju, millest mõned on juba elanike poolt hüljatud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Osalusveebis on üleval ettepanek loobuda maal asuvates kortermajades olevate elamispindade müügist ning need järk-järgult maha lammutada.

«Mitte kunagi ajaloos pole Eesti arhitektuuri risustatud rohkem kui aastatel 1960-1990. Vaid 30 aastaga suudeti üles ehitada need maakohtade häbiplekid - ühetaolised robustsed korterelamud,» kirjutab Marko Mets osalusveebis.

Tema sõnul on kogu Eesti  ühtlaselt kaetud koledate elamutega, mis on häbiplekiks nii Eesti enda elanikele kui ka külastavatele turistidele.

«Täpselt samasugust arhitektuuri kohtame kõikides endistes liiduvabariikides ning seetõttu ei lase need elamud meil unustada kunagi kuulumist ei NL koosseisu,» kirjutab ettepaneku tegija.

Mehe sõnul ei ole võimalik neist elamutest kohe välja kolida, kuid ta teeb ettepaneku nende hoonete müümise asemel uutele omanikele need hoopis järk-järgult maha lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles