Parts: ministeerium ei ole Tallinna Sadama ehituslepingu muudatusi kooskõlastanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sadama kinnitusel on riigikontrolli huviorbiiti jäänud kai ehitusega seotud dokumendid majandusministeeriumis kinnitatud. Majandusminister Juhan Parts oli aga teist meelt.

Riigikontroll kahtlustab oma koostatavas auditis, et Tallinna Sadam tekitas Muuga konteinerterminali ehitusega riigile 2,4 miljoni euro suuruse kahju. Sadama kinnitusel on kõik lisakulutused põhjendatud ning ehitusleping ja selle muudatusi puudutavad dokumendid on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kooskõlastatud.

«Ei ole,» kommenteeris aga majandusminister Juhan Parts. «Väide, et ministeerium on kõik muudatused kooskõlastanud, ei ole kindlasti tõsi.»

«Meie struktuurivahendite üksus selgitab, millest oli ministeerium eelnevalt teadlik ja millest mitte,» lisas Parts.

Riigikontrolli aruande eelnõu saadeti esmaspäeval ametlike vastuste saamiseks Tallinna Sadama juhatusele ja nõukogu esimehele, majandus- ja kommunikatsiooniministrile ning rahandusministrile.

Vastused tuleb saada 24. augustiks. Täna on Partsi hinnangul aga ka parima tahtmise juures liiga vara mingeid seisukohti võtta. «Aruanne on pikk ja keeruline, täna on hinnanguid vara anda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles