Allar Jõks: uudistest lugesin, et ma pole enam haigekassa nõukogus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Raigo Pajula.

Täna haigekassa nõukogust tagasi kutsutud vandeadvokaat Allar Jõks ütles, et sai täna hommikul teada, et teda on nõukogust tagasi kutsutud.

«Hea, et uudistest teada sain, muidu oleks pahaaimamatult järgmisele koosolekule läinud,» ütles Jõks. «Samas on see asjade käik minu jaoks täiesti hea, üks ühiskondlik amet vähem ja saan rohkem oma põhitööle keskenduda.»

Enda tagasikutsumise põhjuseid soovitas Jõks küsida tööandjate liidu käest, kelle ettepanekul tema ametisse nimetamine ja tagasikutsumine toimus. Jõks jõudis osaleda vaid paaril haigekassa nõukogu koosolekul.  Kas ta hääletas neil koosolekutel «valesti», et juba tagasi kutsuti? «Ma ei tea ja ma ei hakka spekuleerima,» vastas Jõks.

Eesti Tööandjate Keskliidu ettepanekul kutsus valitsus täna haigekassa nõukogust tagasi Allar Jõksi, Tiit Kuuli ja Kristina Siimari.

Nende asemele nimetas valitsus uuteks liikmeteks Altosaar&Bernadt OÜ juhatuse liikme Aimar Altosaare, ASi Lemminkäinen Eesti juhatuse esimehe Sven Pertensi ja ASi LHV Pank nõukogu liikme Andres Viisemanni.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis on olnud terve päeva telefonikommentaariks tabamatu. Liidu kommunikatsioonijuhi sõnul on ta puhkusel ning tööandjate liidu ametlik kommentaar asjale on toodud ära üldsõnalises pressiteates ning lisakommentaare ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles