Riigikontroll: audit Muuga konteinerterminali kohta oli asutusesiseseks kasutamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga Sadam
Muuga Sadam Foto: Laura Oks

Riigikontrolli teate kohaselt on audit Muuga konteinerterminali 17. kai rajamise kohta hetkel eelnõu staadiumis ning saadeti asjaosalistele märkega «asutusesiseseks kasutamiseks.»

Tallinna Sadama nõukogu arutas eile Muuga konteinerterminali 17. kai rajamise ehitushanget puudutava riigikontrolli aruande eelnõu, milles heidetakse Tallinna Sadamale ette riigihangete seaduse nõuete rikkumist ning leidis, et kai ehitusel ei ole rikkumisi toimunud.

Riigikontroll kahtlustab oma koostatavas auditis Tallinna Sadamat Muuga konteinerterminali ehitusega riigile 2,4 miljoni euro suuruse kahju tekitamises.

Riigikontrolli seaduse kohaselt tutvustatakse enne allkirjastamist kontrolliaruannet asjassepuutuvale ministrile või valla- või linnavalitsusele, samuti teistele isikutele ja organitele, kelle suhtes see sisaldab hinnanguid või ettepanekuid.

Vastuseks peavad aruande saajad riigikontrollile esitama oma arvamuse neid puudutavate ettepanekute kohta ja märkima ära kasutatavad abinõud. Esmaspäeval saadeti audit Tallinna Sadama juhatusele ja nõukogu esimehele, majandus- ja kommunikatsiooniministrile ning rahandusministrile ametlike vastuste saamiseks.

Seoses Muuga konteinerterminali 17. kai rajamisega ootab riigikontroll vastuseid 24. augustiks ning võib pärast esitatud arvamustega tutvumist auditiaruandes muudatusi teha.

Esitatud aruanded avalikustatakse riigikontrolli kodulehel koos auditiga. Praeguse kava kohaselt avalikustab Riigikontroll aruande «Muuga konteinerterminali 17. kai rajamine» septembri esimesel poolel. Enne seda ei luba seadus riigikontrollil oma seisukohi ega hinnanguid auditi kohta avaldada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles