Heido Vitsur: miljarditelaen toob uusi töökohti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlasest majandusekspert Heido Vitsur ütles, et Eesti riigi küsitav 8,6 miljardi krooni suurune laen Euroopa Investeerimispangalt (EIB) aitab luua uusi töökohti.


«Esiteks tähendab laenu võtmine seda, et Eesti olukord on niivõrd raske, et me oma korraliste tuludega ei suuda neid kulutusi katta, ja teiseks seda, et me oleme ikkagi midagi teinud selleks, et oma majandust aktiviseerida,» kirjutas

aripaev.ee

.


Tema sõnul on Eesti pretsedenditult palju kokku tõmbunud. Teistes riikides negatiivseid lisaeelarveid väga palju ei tehta, vaid suurendatakse üsna tugevalt plaanilisi kulutusi. Eesti väldib nüüd liiga suurt kokkutõmbamist, mis tooks kaasa tööpuuduse veelgi suurema kasvu.

Kui Eesti saab panna Euroopa laenurahad mängu ja rakendada neid nii, et tekiks võimalikult palju töökohti, siis on riik ühe väga olulise probleemi - kuidas kriis üle elada - ära lahendanud.

«Ma usun, et 8,6 miljardit krooni katab kaasfinantseerimisvajaduse ära. Aga kas sellest piisab struktuuriliste muutuste elluviimiseks, et Eesti oleks pärast kriisi konkurentsi- ja kasvuvõimeline, seda on raske öelda. Ma kardan, et meil on vaja rohkem raha selleks, et uut tüüpi ettevõtlust käima panna,» möönis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles