Bill Gates investeerib päikesepatareidega tualettidesse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill ja Melinda Gates
Bill ja Melinda Gates Foto: SCANPIX

Microsofti asutaja Bill Gatesi juhitav maailma suurim heategevusfond annetas California tehnoloogiainstituudile 100 000 dollarit päikesepatareidel töötavate tulevikutualettide väljatöötamiseks.

Gatesi sõnul soovib ta kaasa aidata täiesti uue kempsutehnoloogia väljatöötamisele, mis tema sõnul pole veekloseti loomisest saadik praktiliselt muutunud, kirjutab Reuters.

«Kujutage ette, kuhu me võiksime jõuda, kui me koostööd tehes sellesse sektorisse investeeriks,» ütles Gates. «Paljud uutest leiutistest ei paranda mitte ainult areneva maailma sanitaartingimusi, vaid muudab ka rikaste riikide elanike sõltuvust vesiklosetist,» lisas ta.

Kokku investeerib Bill ja Belinda Gatesi heategevusfond uue tualetitehnoloogia väljatöötamisse kokku 6,5 miljonit dollarit ning on eraldanud grante kaheksale ülikoolile kogu maailmas.

Bill Gatesi sõnul puudub 2,5 miljardil inimesel ehk 40 protsendil kogu maailmas, peamiselt Sahaara ümbruse riikides Aafrikas ja Lõuna-Aasias võimalus tualette kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles