Tamkivi: Eesti Energia otsus tuli üllatusena

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine keskkonnaminister Jaanus Tamkivi
Endine keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Foto: Toomas Huik

Endise keskkonnaministri ja riigikogu keskkonnakomisjoni liikme Jaanus Tamkivi (RE) hinnangul kahjustab Eesti Energia otsus lõpetada Narva elektrijaamades rohelise energia tootmine erametsa omanike huve, sest just nemad müüvad energiafirmale suurema osa põletatavast hakkepuidust.

«70 protsenti sellest puidust, mis seal kateldes põletatakse, tuleb erametsast ja 30 protsenti tuleb RMK-st. Selline otsus on väga suur laks just erametsa omanikele,» ütles Tamkivi ERR-i uudisteportaalile.

Tamkivi märkis, et kui erametsa pakkujad kogu oma puitu ära kasutada ei saa ja madala kategooria puit jääb müümata, siis ei tule ka palki. «Palki üksi ju ei tehta, küsimus on selles, mis ülejäänud puidust saab?»

Tamkivi ütles, et tegemist on ilmselgelt ettevõtte poolse väga jõulise sammuga oma huvide kaitsmiseks ja et tema jaoks tuli see üllatusena.

Tamkivi lisas, et ka keskkonna seisukohalt on madala kategooriaga puidu põletamine kütteks ja elektri tootmiseks oluliselt mõttekam tegevus kui põlevkivi põletamine, pidades silmas tagajärgi, mis tekivad.

Eesti Energia teatas, et lõpetab elektrituru seaduse muutmisele viidates Narva elektrijaamades rohelise energia tootmise ning keskendub edaspidi vaid põlevkivile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles