Swedbank: riigi renoveerimistoetuse jätkumine on oluline

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja renoveerimine
Kortermaja renoveerimine Foto: Mihkel Maripuu

Swedbanki jaepanganduse juhi Ulla Ilissoni kinnitusel käib korterelamute terviklik renoveerimine ilma riigi toetuseta paljudele üle jõu, mistõttu on väga oluline, et see toetus jätkuks.

«Riiklikul toetusel on olnud Eesti elamufondi renoveerimisel väga oluline roll. Tänaseks on info Kredex’i toetusest jõudnud inimesteni ning paljud korteriühistud mõistavad vajadust amortiseerunud hooneid renoveerida. See annab hoonele pikema eluea, toob kaasa madalama energiakulu ja parema sisekliima,» selgitas Ilisson. « Ilma riigi toetuseta aga käib korterelamu terviklik renoveerimine paljudele üle jõu, seega on oht, et renoveerimise plaanidest loobutakse ja vana elamufondi olukord muutub ajapikku hullemaks. Seetõttu peame väga oluliseks riigi toetuse jätkumist korterelamute renoveerimistöödele,» lausus ta.

Korteriühistutel soovitab Swedbank vaatamata Kredexi renoveerimistoetuste raha lõppemisele kindlasti lõpuni minna juba alustatud projekteerimise ja muude ettevalmistustega. See võimaldab tema sõnul kiiresti reageerida, kui riigi poolse renoveerimistoetusega mingil kujul jätkatakse või muutuvad soodsamaks ehitushinnad. «Avariilise olukorra puhul on mõistlik vähemalt need tööd ära teha, mis edasilükkamist ei kannata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles