Majanduslangus ja ilm mõjutavad ka koertehotelli tööd

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertehotell.
Koertehotell. Foto: Jursuna

Saue vallas Tuula külas Aru-Mardi talus asuva koertehotelli Jursuna täituvus on tänavu mõnevõrra väiksem kui kahel viimasel ajal - põhjuseks nii majanduslangus kui selle suve suhteliselt jahe ilm.


«Eks kehvade ilmadega reisivad inimesed vähem ja seetõttu ei teki ka nii palju vajadust koeri meile hoiule tuua. Eelmine aasta oli mõnevõrra parem ja üle-eelmine oma kuuma suvega kohe väga hea,» rääkis Jursuna keskuse perenaine Nadezda Suskov.

Ta lisas, et majandussurutise tõttu jäi varem planeeritud hotelli laiendus ehk uue hoone ehitus praegu ära.

Jursuna 14-kohalise luksushotelli ruumides on põrandaküte ja pakettaknad. Igal koeral on oma tuba ja isiklik õueaedik. Väikese luugikese kaudu pääsevad hoiualused värsket õhku hingama. Koertega jalutatakse kolm korda päevas koera omanikuga kokku lepitud graafiku järgi suurel rohelisel krundil.

Ööpäev hotellis maksab 17 eurot, millele lisandub toit. Kuna koera toidetakse omaniku näpunäidete järgi, siis ei ole toit hinna sees. Tavaliselt toovad koeraomanikud ise harjumuspärase toidu kaasa, kuid seda on võimalik ka tellida. Hotellil on loomade veoks spetsiaalselt kohandatud auto, millega saab kliendile koju järele tulla.

Tingimuseks on, et lemmikloom peab olema vaktsineeritud ja veterinaarpassi olemasolu on kohuslik. Hotellil on olemas ka oma arst.

2000. aastast tegutsenud koertehotellil on tekkinud oma püsikliendid, kes käivad seal mitu korda aastas. Enamasti on tegu omanike töö- või puhkusereisiga. Palju tuuakse loomi turvalisele hoiule puhkuse ajal.

Kord oli üks koer Jursunas koguni mitu kuud, sest tema omanikud ei saanud oma maja soovitud ajal valmis, aga kodus oli allergiline laps.

Kuidas kodune loom hotelli omaks võtab? Selle kohta ütleb Nadezda Suskov, et eks teatud stress ole esialgu loomulik, aga kuna tema abikaasa Juri on koertega töötanud juba 30 aastat, siis leitakse igal koerale sobilik lähenemine. Noored loomad lepivad elukohamuutusega reeglina paremini.

Suskovid soovitavad pikema kodust äraoleku korral tulla omanikul koos koeraga eelnevalt kohale, et üheskoos ümbrusega tutvuda, sest nii läheb kohanemine valutumalt. Kui eemalviibimised on sagedased, oleks soovitav loom iga kord samasse kohta viia või siis samad inimsed temaga koju tegelema paluda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles