Rösler: Eesti ja Saksamaa võiksid IT ja energia vallas koostööd teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Rösler.
Philipp Rösler. Foto: SCANPIX

Saksamaa majandus- ja tehnoloogiaminister Philipp Rösler ütles kohtumisel majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga, et Saksamaa ja Eesti võiksid teha tihedamat koostööd infotehnoloogia ja energeetika valdkonnas.

Rösler ja Parts kohtusid teisipäeval Tallinnas, kohtumisel olid kõne all kahepoolsed majandussuhted ja eurokriisi lahendamise küsimused, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Lisaks arutasid ministrid gaasituru arendamise ja võimaliku lennunduskoostöö alaseid küsimusi. Ministrid tõdesid, et taastuvenergia osakaalu suurendamine Euroopas on oluline, nende hinnangul tuleks seda teha turupõhiselt, mitte toetuste arvel.

Parts ütles ministeeriumi pressiteates, et Saksamaa on Eestile alles viies kaubanduspartner ning kahe riigi ettevõtete vahelisel koostööl on lisapotentsiaali. Parts lisas, et sealjuures ei saa tähelepanuta jätta kogu Läänemere regiooni koostööd ja arengut, tema hinnangul tuleks alustada piirkondliku koostöö tõstmisest riikidevaheliste suhete keskmesse.

Rösler ütles, et loodetavasti peagi kahe riigi majandussuhted veelgi tihenevad ning nimetas võimalikeks valdkondadeks infotehnoloogiat ja energeetikat. Ta avaldas tunnustust Eesti edusammudele kriisist väljumisel ja ütles, et see on muljetavaldav.

Saksamaa ja Eesti jagavad Rösleri sõnul samu väärtusi ning mõlemad riigid tähtsustavad tugevat ühisraha, eksporti ja tasakaalus eelarvet.

«Eesti riigi Hansa-aegsed traditsioonid aitavad luua tugeva Läänemere-äärse tsooni,» ütles Rösler.

Euroopa võlakriisi lahendamisega edasiminekuks tuleks Partsi sõnul jätkata riiklike reformidega ja pidada kinni lepetest.
«Samas me lahendame juba kolm aastat võlakriisi, aga Euroopa koguvõlg mitte ei alane, vaid suureneb,» ütles Parts.

Rösler kohtub teisipäeval ka Eesti peaministri Andrus Ansipi ja Soome peaministri Jyrki Kataineniga.

Rösler on ühtlasi Saksamaa asekantsler ja liberaalse vabade demokraatide erakonna (FDP) esimees. Nii FDP kui ka Ansipi juhitav Reformierakond kuuluvad liberaalseid erakondi ühendavasse Liberaalsesse Internatsionaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles