Liechtenstein muudab pangasaladused läbipaistvamaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liechtensteini vürstiriik ja Andorra nõustusid eile lõdvendama pangandussaladusi puudutavat  seadusandlust, sama teatas täna ka Šveits.


Euroopa väike vürstiriik Liechtenstein läheb üle uutele standarditele maksude läbipaistvuse ja infovahetuse osas. Sellist asja oli nõudnud Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD), vahendas Reutersi video.

Tegemist on värske märgiga sellest, et globaalne hoop maksude eest kõrvale põikamise pihta sunnib maksuparadiise muutustele.

Liechtenstein ja Androrra langetasid oma otsuse päev enne Šveitsi.

Nimelt teatas Šveits täna, et teeb järelandmisi maksude maksmisest eemale hoidvaid kliente kaitsva pangasaladuse seaduses, andes nii järele üha tugevamaks survele, vahendas BBC.

Liechtenstein oli koos Monaco ja Andorraga OECD nn «koostööd mittetegevate maksuparadiiside» nimekirjas juba 2000. aastast saadik. Nimekirjas on praegu 32 riiki.

Singapur otsustas 6. märtsil muuta maailma ühed karmimad seadused lõdvemaks, vahendas Xinhua.

Hongkong teatas veebruaris, et hakkab lubama maksude maksmist puudutava informatsiooni vahetamist.

Pangaandmete välja andmist maksude tasumise kontrollimiseks on seadusega piiratud Austrias, Luksemburgis ja veel mitmed riigis väljaspool Euroopat.

Luksemburg on lubanud osaleda läbipaistvust puudutavatel läbirääkimistel, kui sellest võtavad osa ka näiteks La Manche'i väinas asuvad Kanalisaared.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles