A+ kvaliteediklassi kuuluvad vaid südalinna uued büroomajad

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti uue büroohoone sarikapidu
Maksu- ja tolliameti uue büroohoone sarikapidu Foto: Peeter Langovits

A+ ning isegi mitte A kvaliteediklassi ei kuulu automaatselt kõik uued büroopinnad, vaid ainult südalinnas asuvad ning kõirgeima kvaliteediga büroomajad.

Uus Maa analüütik Risto Vähi kirjutab, milline maja millisesse klassi kuulub.

A+ kvaliteediklassi kuuluvad südalinnas asuvad uued büroohooned, mis on ehitatud 1990ndate teisel poolel või hiljem, kus on olemas kõik moodsad tehnosüsteemid nagu kliimaseadmed, sidevahendid, valve ja mille interjöör ja väline arhitektuur on kvaliteetne ning esinduslik.

A kvaliteediklassi kuuluvad enamasti kesklinna uued ja renoveeritud büroohooned, mille kvaliteeditase on mõnevõrra madalam või asukoht vähemhinnatud kui A+ büroopindadel.

Siia klassi kuuluvad ka mõned äärelinna bürood, mis tehniliselt on A klass, kuid asukoha tõttu kesklinnast väljas on nad B. Sellised hooned asuvad magistraalide ääres ja terviklikes uutes ärilinnakutes ning nende puhul pole täpne klassimääratlus tehnilise taseme ja asukoha vastuolu tõttu täpselt paigas.

B kvaliteediga on peamiselt kesklinna ja äärelinna nõukogudeaegsed administratiivhooned, mis on renoveeritud, kuid ei vasta kõigile tänapäeva nõuetele. Samuti kuuluvad siia äärelinna renoveeritud ja uued büroopinnad. Äarelinnades valmivad uued majad on tehniliselt enamasti A, asukohalt aga B klass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles