Üürniku lipukiri: koorin, nagu jaksan!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Karm aeg toob karmid kombed - kui veel mõne aja eest küsis omanik hinna ja üürnik maksis suuremat tingimata, siis nüüd pakub hinna sageli üürnik ja omanikul jääb üle vaid võtta või jätta.


Hiljuti endale Tallinnas kahetoalise korteri üürinud tudengipaar leidis kinnisvaraportaalist pakkumise, mille juures neile sobis kõik peale hinna - kuna 6000 krooni kuus + maksud käis üle jõu, maksavad nad praegu sama korteri eest vaid 3800 krooni kuus, kirjutab Õhtuleht.

«Tendents on sinnapoole, et üürnik maksab ainult kommunaalkulud - ja elab müüki pandud korteris,» ütles Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna, kelle sõnul ei pruugi see küll igaühele sobida, sest pole võimatu, et tuleb ühtelugu korterist teise kolida, samuti tuleb vahepeal võõrad inimesed oma elamisse lasta, kui maakler või omanik tahab korterit näidata.

Korteri omanikule on aga lahendus soodne selle poolest, et müügisolev korter sel juhul temalt lisakulutusi ei nõua.

Kerna usub, et mida aeg edasi, seda rohkem hakkavad ostjad ja üürida soovijad ennast kehtestama ning tingimustes, kus pakkumisi on märgatavalt rohkem kui nõudlust, toob see pikkamööda tõenäoliselt kaasa ka hindade paikaloksumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles