Euroopa pankade deebetkaardid toovad üle triljoni dollari käivet

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse terminal.
Kaardimakse terminal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Euroopa suurim pangakaartide ajakiri Nilson Report järjestas kontinendi pangad deebetkaartide käibe järgi, 50. kohal platseerus Swedbank Eesti.

Euroopa deebetkaartide käibelt 50 suuremat panka olid 2011. aasta seisuga kokku väljastanud üle 300 miljoni deebetkaardi, mille käive ulatub üle triljoni USA dollari. Keskmine käive nende 50 panga puhul on 3606 dollarit kaardi kohta. Nimekirja esikolmikusse kuuluvad Lloyds Banking Group U.K, Groupe Crédit´Agricole France ja Barclays Bank UK.

Swedbank Eesti jaepanganduse divisjoni juht Ulla Ilissoni sõnul on 50. koht väga kõrge positsioon ja selge märk kaardimaksete populaarsuse kasvust. «See tähendab, et 17 aasta jooksul on deebetkaardist saanud Eestis igapäevane harjumuslik maksevahend sularaha asemel,» sõnas Ilisson. «Arvestades, et Euroopas on deebetkaarte väljastavaid pankasid 7000 ümber, on meie tulemus väga hea.»

2012. aasta juuli lõpu seisuga on Eestis kokku kõikide pankade poolt väljastatud 1,4 miljonit deebetkaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles