Saaremaa müüjad pole palgakärpega nõus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüjate sõnul ei saa nemad tööd vähem teha ehk inimesi teenindades ei saa jätta neile näiteks osa kaupa andmata.
Müüjate sõnul ei saa nemad tööd vähem teha ehk inimesi teenindades ei saa jätta neile näiteks osa kaupa andmata. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Mitmed Saaremaa tarbijate ühistu kaupluste töötajad ei nõustu juhtkonna pakutud 20- kuni 30-protsendise palgakärpega, sest lepingu lisas toodud tingimuste järgi võib müüjate sissetulek väheneda koguni 40 protsenti.

Ühe Oma Saarega vestelnud müüja sõnul oleksid nad nõus põhipalga vähendamisega kuni 20 protsenti, nagu ka algul jutt oli.

Kuid lepingu lisasse oli tema sõnul kirjutatud, et müüjate palk ning lisatasu hakkavad sõltuma poe rentaablusest. See tähendab, et arvestades praegust palka, väheneks kaupluste töötajate sissetulek kuni 40 protsenti.

Töötaja sõnul ei saa müüjad mingi valemiga mõjutada poe rentaablust, lisaks on nende puhul tegemist tööga, mida mitte mingil moel ei saa teha vähem - inimesi teenindades ei saa ju jätta neile näiteks osa kaupa andmata.

STÜ juhatuse esimees Peeter Kilumets ei tahtnud palgakärpeid puudutavat teemat kommenteerida, tuues põhjuseks, et info ei ole jõudnud veel kõikide töötajateni ning et ta soovis muudatustest töötajatele oma sõnul isiklikult teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles