Nordea Liising: sõidukimüüjate kindlustunne on kasvanud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuse parkla..
Ülemiste keskuse parkla.. Foto: Küllike Rooväli.

Nordea Liisingu juhi Silver Kuusi sõnul on suurenenud sõidukite ja rasketehnikamüüjate kindlustunne kasvanud ja sellega seoses julgetakse sisse osta juba suuremas mahus standardsemaid ja enim müüdavaid masinaid.

Aktiivsuse kasvu on Kuusi sõnul näha ka ettevõtete käibekapitali finantseerimise osas – suurenenud on märkimisväärselt mahud nii sõidukite kui rasketehnika laofinantseerimises kui faktooringus.

Nordea Liisingu juhi sõnul on Eesti liisinguturu mahu suurenemine esimesel poolaastal ületanud selgelt ootusi. «Keskmiselt prognoositi esimeses poolaastas  kuni 20-protsendilist uusmüügi kasvu, tegelikkuses oli see ligi 36 protsenti. Eeldatavasti jääb ka teisel poolaastal aktiivsus Eesti liisingturul endiselt kõrgele, mida toetavad liisingvarade loomulikud vahetusprotsessid, hea sisemaine nõudlus ja stabiilsed eksporditurud.  Ootame selle aasta Eesti liisingturu kogumahuks 900 miljonit eurot, mida on ligi 20 protsendi võrra enam kui mullu.»

Esimese poolaasta seisuga on Eesti seitsme suurema liisingfirma koondportfell 1,7 miljardit eurot, kasvades aasta esimese kuue kuuga ligi 116 miljonit ehk 7 protsenti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles