Kreeka peaminister jätab pidamata traditsioonilise majandusprogrammi kõne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka konservatiivse erakonna juht Antonis Samaras.
Kreeka konservatiivse erakonna juht Antonis Samaras. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Antonis Samaras ei pea traditsioonilist kõnet valitsuse plaanidest, mida iga aasta septembris Thessalonikis peetakse, ütlesid tema valitsuse allikad reedel.

Alates 1926. aastast on Kreeka peaministrid esitanud septembri alguses Thessaloniki rahvusvahelisel messil oma valitsuse majandusprogrammi.

«Kõnet ega pressikonverentsi ei tule,» ütlesid allikad AFP-le, kuid ei põhjendanud traditsiooni murdmist täpsemalt.

September on Kreeka jaoks otsustava tähtsusega, sest ennustuste kohaselt on rahvusvaheliste laenuandjate esindajad terve kuu Ateenas.

Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (EKP) audiitorid külastasid Kreeka pealinna augustis, kuid lükkasid raporti septembrisse.

Kreeka sõltub nn troika päästepakettidest, kuid ei ole viinud ellu nõutud struktuurireforme, sest pidi korraldama järjest kahed valimised.

Samaras kohtub 22. augustil Ateenas euroriikide rahandusministrite eesistuja Jean-Claude Junckeriga.

Troika nõuab Kreekalt veel 11,5 miljardi euro ulatuses eelarvekärpeid, et Ateena saaks septembris järgmise, seekord 31,5 miljardi euro suuruse laenumakse, mis on osa kokku 130 miljardi euro suurusest päästepaketist.

Juuli lõpus Kreekat külastanud Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ütles, et kui Kreeka soovib eurotsooni jääda, peab ta oma kohustusi täitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles