Juhtkiri: ka rikkad nutavad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti asutajast Bill Gatesist on saanud jälle maailma rikkaim inimene. Tema varanduse suurus on 40 miljardit dollarit.
Microsofti asutajast Bill Gatesist on saanud jälle maailma rikkaim inimene. Tema varanduse suurus on 40 miljardit dollarit. Foto: Reuters / Scanpix

Muidugi pole ülemaailmne majanduskriis puutumata jätnud ka kõige rikkamaid. Mullusega võrreldes liigub meie seas ringi üle 300 miljardäri vähem.

Arusaadavalt on kriis suurima löögi andnud pankurite, investorite ja kinnisvarasektoriga seotud rikkurite varandusele. Vaevalt et paljud nende kurva saatuse pärast pisara poetavad, sest jagavad ju mitmed neist osa süüst ajakirja Forbes tsiteerides «selle laastava finantsorkaani» vallandamises. Ja nagu tõdes ka rikkureid ritta paneva ajakirja peatoimetaja, võisid mõned senised miljardärid tõesti varanduse järsu vähenemisega kätte saada oma õiglase tasu.

Enamiku näol on aga tegemist maailma kõige ettevõtlikumate inimestega, kes lisaks endile võimaldavad elus edasi jõuda ka teistel. Seetõttu mõjutab kahju miljardäride varandusele märksa suuremat arvu inimesi.

Lisaks sellele annavad Forbesi numbrid aimu maailma majanduse nõrgast hetkeseisust. Aasta jooksul suutis oma varandust suurendada vaid 44 miljardäri, samas kui 656 neist on nüüd vaesemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles