Demonoidi torrentikeskkonna mahavõtmise eest lubatakse kätte maksta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous.
Anonymous. Foto: SCANPIX.

Anonymouse nimeline häkkereid koondav grupeering lubas Ukraina valitsusele Demonoidi torrentiteenuse serverite sulgemise eest kätte maksta.

Maailma üks populaarseim torrentikeskkond sattus eelmisel nädalal ilmselt Ukraina võimude poolt korraldatatud DDoS tüüpi küberrünnaku alla ning 6. augustil lülitati see Demonoidile internetiteenust pakkunud ColoCalli poolt võrgust välja, kirjutab CNET.

Kuigi ColoCall väidab, et teenus lülitati välja omaalgatuslikult ning enda sõltumatutest motiividest lähtuvalt, on praeguseks teada, et Demonoidi sulgemisele eelnes Ukraina võimude külaskäik, seejuures kopeeriti nende poolt ColoCallis ka torrentikeskkonna serveritest pärit andmed.

Anonymous on lubanud nii ruttu kui võimalik Demonoid uute serverite abiga tööle rakendada ning kätte maksta kõigile, kes selle sulgemise eest vastutavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles