Turismitalu: halb ilm peletas kolmandiku külalistest

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus. Pilt on illustratiivne.
Loodus. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Kallaste turismitalu perenaine Ülle Kuningas ütles, et tänavune külm ja vihmane suvi on vähendanud kohalike turistide hulka 20-30 protsenti.

Kuninga sõnul on need välisturistid, kes oma reisi pikalt ette planeerinud, ikka kohale tulnud, samuti toimuvad planeeritud pulmad ja sünnipäevad. «Ent kohalik turist, kes vaatab, et vihma sajab, otsustab mitte välja tulla. Ikka ilmast sõltub väga palju,» märkis ta.

Samas tõi Kuningas välja huvitava kurioosumi, et rattaturistid eelistavad vihmaga lihtsalt mitte edasi sõita, mistõttu see kostikoht, kus nad parasjagu on, teenib just halva ilma pealt.

Välisturistidest on Kuninga sõnul palju sakslasi ja hollandlasi, samuti on siin matkamas ka lätlasi ja leedukaid; lisaks neile kaugematest riikidest nagu Austraalia ja Uus-Meremaa. «Nad tulevad siia peamiselt looduse pärast ning neile oleme kauge, kallis ja eksootiline,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles