Lähis-Idast avastati järgmine nuhkviirus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei palub kõigil taolisest teenusest keelduda.
Politsei palub kõigil taolisest teenusest keelduda. Foto: Toomas Huik

Kaspersky Labi poolt avastatud pahavara suudab väidetavalt jälgida nii oma ohvrite meilivahetust, sotsiaalvõrgustikes tegutsemist, kui ka sellega nakatunud kasutaja poolt veebipankades läbi viidavaid ülekandeid.

Gaussi nime kandvat viirust on leitud Liibanonis, Iisraelis ja Palestiina territooriumil asuvatest arvutitest. See suudab varastada veebibrauserites salvestatud paroole, saata edasi informatsiooni nakatanud arvuti süsteemiseadete kohta ning näpata erinevaid Lähis-Ida netipankadesse sisselogimiseks vajalikke andmeid, kirjutab Reuters.

Kaspersky hinnangul on Gauss seotud varasemalt samas piirkonnas tegutsemast avastatud Stuxneti, Duqu ja Flame’iga ning ilmselt on selle taga samad «tehased», mis eelpoolnimetatud nuhkvarade puhul.

Stuxneti ja Flame’i puhul on uurimiste jäljed vihjanud USA ja Iisraeli valitsuste koostööle, mõlemad on aga süüdistuste kommenteerimisest keeldunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles