Samsung ei hakka Blackberry platvormile nutitelefone tootma

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry nutitelefonid.
Blackberry nutitelefonid. Foto: SCANPIX

Samsung teatas, et vastupidiselt meedias levinud infole ei ole ettevõttel plaanis toota tulevasele Blackberry 10 operatsioonisüsteemile nutitelefone ega osta selle arendajafirmat Research in Motioni.

Viimastel aastatel suurtesse raskustesse sattnunud RIMi aktsiad tõusid eile peale seda, kui üks mõjukas Wall Streeti analüütik teatas, et Samsung võib hakata tootma Blackberry 10 operatsioonisüsteemi kasutavaid nutitelefone, 5 protsendi võrra. Samsung lükkas täna need kuuldused aga otsustavalt ümber, kirjutab Reuters.

Samsung loob hetkel nutitelefone nii Androidi, Windows Phone’i, kui ka omaenda Bada nimelisele platvormile.
Kuna Google’il on nüüd Motorola näol olemas enda nutitelefonide bränd ning Apple on pakkumas Samsungile nutitelefonide tootjate seas tõsist konkurentsi, tundus mõnedele vaatlejatele Blackberry platvormi toel oma turuosa suurendamine Lõuna-Korea ettevõtte poolt loogilise sammuna.

Samas tundub osadele analüütikutele Blackberry juba kadunud suurusena.
«Research in Motion on juba nutitelefonide turul kaotanud initsiatiivi ning see, mis firmast järele jäänud on, ei tundu Samsungi-sugustele hiiglastele eriti ligitõmbavana,» ütles Meritz Securities’i analüütik Lee Sei-Cheol.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles