Ettevõtted tõmbuvad Hispaaniast koomale

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse kokkuhoiumeetmed panevad nii Hispaania majanduse kui kodanikud proovile.
Valitsuse kokkuhoiumeetmed panevad nii Hispaania majanduse kui kodanikud proovile. Foto: SCANPIX

Veel kaks suurt Euroopa korporatsiooni teatasid eile, et kavatsevad oma tegevust majanduslangusest räsitud Hispaanias koomale tõmmata.

Rootsi turvafirma Securitas AB ja Hollandi päritolu finantsteenuseid pakkuv ettevõte ING Goreb NV teatasid eile, et kavatsevad jõuliselt vähendada oma tegevust Hispaanias.

ING Goreb NV sealjuures toob põhjusena püüde vähendada riske juhuks, kui Hispaania peaks lahkuma eurotsoonist ning Securitase sõnul ajendas neid otsuseid tegema asjaolu, et  üha enam kliente Hispaanias on sattunud makseraskustesse. Ing Gorebi tegevdirektori Jan Hommeni sõnul on valitsuskulude järsk kokkutõmbamine mõjutamas tervet majandust.

«Perifeerne Euroopa, kaasa arvatud Hispaania, on depressioonilaadses seisundis, turud karistavad ettevõtteid, kelle kasumid sõltuvad sealsetest tuludest,» kommenteeris korporatsioonide lahkumist Shore Capitali investeerimisfirma strateeg Gerald Lane. «See on väga keeruline keskkond, milles tegutseda.»

Lane’i sõnul on regiooni depressiooni-laadne keskkond madalate tarbimiskulutuse, kõrge tööpuuduse ning võlatasemega loomas negatiivset spiraali, mis peletab ettevõtteid piirkonnast eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles