Elu Google`is: tasuta juuksur, arstiabi, matusetoetused

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: SCANPIX

Hiljutine uuring tõi välja, et töökoht Google`is on USA ülikoolilõpetajate unistus. Pole ka ime, sest Google pakub oma töötajatele lausa uskumatutena näivaid soodustusi.

Tasuta juuste lõikamine, gurmeetoit ja kohapealne arstiabi on vaid osa soodustest, mis Google`i töötajatele ette nähtud on. Kuid googlerite soodustused kestavad ka peale nende surma. Hiljuti teatas firma, et on juurutanud matusetoetuse.

Google personalijuht Laszlo Bock ütles intervjuus Forbesile, et kui ettevõtte töötaja sureb, siis saab tema abikaasa või elukaaslane 50 protsenti tema palgast igal aastal järgneva 10 aasta jooksul. Google pressiesindaja sõnul ei rakendata selle soodustuse puhul nn staažinõuet, vaid see laieneb kõigile 34 000 Google`i töötajale. Lisaks sellele paketile saab iga töötaja laps firmalt iga kuu 1000-dollarilise makse kuni saavad 19 või 23 eluaasta (kui laps on täiskoormusega üliõpilane) täitumiseni.

Need toetused teeb tähelepanuväärseks mitte ainult nende suuremeelsus rahanumbrites, vaid pigem see, et firma ei saa neist tegelikult mingit kasu. «Firmale on lihtsalt oluline aidata perekondi sellise traagilise sündmuse läbielamisel,» ütleb Bock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles