Wikileaks on kuuendat päeva küberrünnaku tõttu maas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaksi asutaja Julian Assange
Wikileaksi asutaja Julian Assange Foto: SCANPIX

Antileaksi nimeline rühmitus on DDoS rünnaku abil juba kuuendat päeva hoidmas WikiLeaksi veebikeskkonna ja mitmed sealt pärit informatsiooni peegeldavad veebileheküljed tegevusest maas.

DDoS rünnaku puhul koormatakse ettevõtte või organisatsiooni internetiliiklust korraldav seade, kas server või ruuter, üle suure hulga päringutega. Kuna antud seadmel on kasutada vaid mingi kindel piiratud võimsus, võib see tekitatud ülekoormuse puhul kas rivist välja kukkuda või siis muuta võrguliikluse kasutaja jaoks väga aeglaseks.

Wikileaksi 3. augustil tabanud ja siiani kestva rünnaku taga on ZDneti andmetel Antileaksi nimeline rühmitus, mis koosneb selle DietPepsi nime alla peituva juhi väitel noortest USA kodanikest, kes on «äärmiselt mures Julian Assange tegevuse ja Ecuadoris asüüli palumise pärast»

AntiLeaks näeb Assanges uut tüüpi terroristide juhti, ning lubab WikiLeaksi tegevust nii kaua takistada, kui vaja.

Mitmed analüütikud, nende hulgas ka Zero Day ajakirjanik Emil Protalinski kahtlevad Antileaksi ja selle rahastajate päritolus. Ka maikuus toimunud sarnaste rünnakute taga nähti pigem mõnede riikide valitsuste ja nendega seotud organisatsioonide tegevust.

Eile õhtuks olid mõned WikiLeaksi peegelleheküljed suutnud oma tegevuse taastada, edasist informatsiooni annab organisatsioon oma Twitteri konto kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles