Molycorpi üleilmset müügitegevust hakatakse juhtima Sillamäelt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O`Brock
Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O`Brock Foto: Erakogu

Alates sellest augustist vastutab Sillamäel asuva Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock lisaks firma juhtimisele ka kogu korporatsiooni kemikaalide ja oksiidide müügi eest.

Kui seni juhiti korporatsiooni müügitegevust peakontorist Denverist, siis nüüdsest hakkab see toimuma Sillamäelt. O’Brocki korporatiivses müügimeeskonnas on 8 inimest, kes asuvad geograafiliselt USAs, Euroopas, Koreas, Jaapanis ja Hiinas.

Suurimaks väljakutseks peab O’Brock asjaolu, et seoses Neo Materialsi (praeguse nimetusega Molycorp Canada) hiljutise liitumisega, on lisandunud kümned uued tooted, millega tema pole varem tegelenud ning mida alles tuleb tundma õppida.

Pärast Neo Materialsi omandamist juunis toodab Molycorp,Inc nüüd haruldaste muldmetallide magnetilisi materjale, samuti kõrge puhtusega 13 eri haruldase muldmetalli, viie haruldase metalli (gallium, indium, reenium, tantaal ja nioobium) ning siirdemetallide ütriumi ja tsirkooniumi tooteid.

Nimetatud muutused on osa hiljutistest suurematest muudatustest korporatsiooni struktuuris seoses Neo Materialsi inimeste ja ettevõtete integreerimisega Molycorpi korporatsiooni.  David O’Brock on üks neist korporatsiooni talentidest, kellele usaldati uusi ülesandeid.

Molycorp Silmet on üks Euroopa suurimaid haruldaste metallide ja haruldaste muldmetallide tootjaid. Ettevõte on ainuke väljaspool Hiinat asuv haruldaste muldmetallide töötleja, kellel on nii lai tootevalik ülikõrge puhtusastmega.

Molycorp Silmeti tooteid kasutatakse autotööstuses, lennunduses, elektroonikas ning kõrgtehnoloogia rakendustes. Tegemist on tõeliselt globaalse ettevõttega. 99 protsenti tootmises kasutatavatest materjalidest ostetakse väljastpoolt Eestit ja 99protsenti toodangust müüakse Eestist välja. Põhilised riigid, kust Molycorp Silmeti tooraine tuleb on Brasiilia, USA ja Venemaa. Tooteid eksporditakse valdavalt Euroopa Liitu, USAsse ja Jaapanisse.

Eelmisest aastast kuulub ettevõte korporatsiooni Molycorp, mille peakontor asub USAs Denveris. Molycorp on üks maailma juhtivaid haruldaste muldmetallide ja haruldaste metallide tootjaid. Ühtekokku 11 riigi 26 asukohas toodab ettevõte haruldasi muldmetalle ja haruldasi metalle. Need on kriitiliseks sisendiks praeguste ja tulevaste rakenduste valdkonnas, sh puhta energia tehnoloogiates nagu hübriid- ja elektriautod ning tuuleenergia turbiinid, päikeseenergiasüsteemid, kõrge efektiivsusega mootorid ja rakendused, kompaktluminofoorlambid,  informaatika- ja sidevahendite rakendused, sh fiiberoptika, laserid ja kõvakettad, paljud militaarrakendused ning globaalse positsioneerimise süsteemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles