Majutusettevõtetes peatus kuue kuuga rekordarv turiste

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba.
Hotellituba. Foto: Peeter Langovits

Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta esimesel poolaastal 1,24 miljonit turisti, mis oli 6 protsenti rohkem kui eelmise aasta ning rohkem kui ühegi varasema aasta I poolaastal,teatab Statistikaamet.

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 817 000 välisturisti, mis oli 6 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

Mullusega võrreldes saabus rohkem turiste naaberriikidest Venemaalt ja Lätist, samuti Saksamaalt, Norrast, Itaaliast ja Prantsusmaalt.

Soome turistide arv, mis vähenes 2 protsenti, on olnud selle aasta enamikul kuudel väiksem kui aasta varem.

Naaberriigid on jätkuvalt Eesti suurimad turismipartnerriigid, neist saabus ligi 70 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 427 000 siseturisti ehk 5 protsenti enam kui eelmise aasta I poolaastal.

Erinevalt välisturistidest ei ületanud majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistide arv viimase kümnendi I poolaasta rekordit.

Jätkuvalt on siseturistide hulgas populaarseimad Harju, Pärnu ja Tartu maakonna majutusettevõtted, kus peatus vastavalt 27 protsenti, 13 protsenti ja 12 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 303 000 turisti. Välisturiste majutati 1 protsent ja siseturiste 6 protsenti rohkem kui eelmise aasta juunis.

Venemaalt saabus üle 6000 turisti rohkem kui mullu juunis. Juunis oli külastajate käsutuses 1 084 majutusettevõtet 21 000 toa ja 47 000 voodikohaga.

Täidetud oli pool tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis juunis keskmiselt 32 eurot ning oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul.

Tallinna majutusettevõttes oli ööpäeva keskmine maksumus riigi keskmisest kõrgem — 39 eurot, mujal Eestis sai ööbida odavamalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles