SDE: antud kujul ei saa me ESMiga liitumist toetada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatide kinnitusel läheb Euroopa Stabiilsusmehhanismi asutamislepingu ratifitseerimise seaduseelnõu vastuollu põhiseadusega, mistõttu ei ole juhul, kui eelnõu ei muudeta, võimalik selle poolt hääletada.

«Valitsus saatis riigikokku vigase eelnõu, mis sisaldab lausa riigiõiguslikke tobedusi. Antud kujul ei saa me ESMiga liitumist toetada,» ütles sotsiaaldemokraadist rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev. «Nii piinliku eelnõu esitamine on häbiplekk valitsusele, eelnõu vastuvõtmine oleks häbiplekk riigikogule.»

Vassiljevi sõnul kumab eelnõust läbi rahandusministri mure, et ESMiga seonduvat pole vaja avalikult arutada ja selgitada. «Seetõttu on üritatud viia võimalikult palju õigusakte parlamendi täiskogu asemel Euroopa Liidu asjade komisjoni, mis on aga vastuolus konstitutsioonilise riigikogu kodu- ja töökorra seadusega,» selgitas ta.

«Eelnõu annab valitsusele võimaluse otsustada, kas ja mida ta saadab komisjoni ning mida suurde saali. Samuti ei pea valitsus arvestama ELAKi ja riigikogu soovitustega,» lisas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles