Jaanus Otsa: 24 aastat on minu jaoks liiga pikk aeg

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja ja visionäär Jaanus Otsa kutsus kinnisvarakonverentsil üles vaatlema linnapilti terviklikumalt – teema, mida kinnisvaraärimehed tema sõnul kasumijahis tihti ignoreerivad.
Ehitaja ja visionäär Jaanus Otsa kutsus kinnisvarakonverentsil üles vaatlema linnapilti terviklikumalt – teema, mida kinnisvaraärimehed tema sõnul kasumijahis tihti ignoreerivad. Foto: Laura Oks

Ehitusettevõtja Jaanus Otsa põhjendas, miks ta müüs 2036. aastani Tallinna viie kooli halduslepingut omava BCA Centeri sellega, et leping on liiga pika perioodiga.

«Keegi ei sõlmi ju lepinguid, et neid rikkuda, ent ma ei oska nii pika aja peale majanduskeskkonda ette prognoosida. Raske on öelda isegi, mis aasta pärast tuleb, kakskümmend neli aastat on liiga pikk aeg» ütles Otsa.

Ta viitas olukorrale kogu Euroopa majanduses, mis on väga volatiilne ning ettearvamatu. «Selle müügiga ma maandan riske. Ma ei prognoosi halba, aga ma lihtsalt ei tea, mis nii pika aja peale tuleb. See on raske ja ettearvamatu. Meie tegevused ei sõltu meist endist,» põhjendas ta müüki.

Otsa selgitas, et eelistab likviidust ning kinnisvaraprojekte, mis kestavad kaks-kolm või kõige enam neli-viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles