Nissan tikub Londoni taksoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan NV200.
Nissan NV200. Foto: Nissan

Nissan eemaldas eile katte sõiduriistalt, mis olevat Londoni maailmakuulsa musta takso puhtam ja säästlikum asemik. Masin tuleb turule tuleval aastal.

Nagu selgus, on tegemist NV200, kandilise pisibussi täiustatud versiooniga, mis mullu järgmiseks New Yorgi kollaseks taksoks valiti.

Nissani sõnutsi on diiselmootoriga sõiduk odavam soetada ja käitada kui teised Londoni taksod – eriti Manganese Bronze Holdingsi toodetud TX4, mis domineerib Britannia pealinna 22 000 sõiduki suuruses taksopargis.

Jaapani grupi andmetel kulutab NV200 vaid 5,3 liitrit kütust 100 km kohta ning on seega 50 protsenti ökonoomsem, kui kõige säästlikum TX4.

Takso mahutab tagaistmele kolm reisijat, veel kaks isikut saab asetada taha vaatavatele «klapptoolidele». Esimene istmerida on eemaldatud, andmaks kohta kohvritele.

Liuguksed peaksid avanema viisil, mis välistab müksud jalakäijate, jalgratturite ja teiste sõidukite pihta.

Mullu võitis NV200 New Yorgi «Tuleviku Takso» konkursi ja omandas õiguse tarnida 10 aasta jooksul kõik sealsed kollased taksod, alates 2013. aasta lõpust.

Tokyo taksojuhte varustab Nissan alates läinud aastast.

«Sellest on saamas üldlevinud takso,» ütles Nissani tootejuht Andy Palmer.

Firma ametlik seisukoht on, et sünnitatud on lausa «globaaltakso».

Firma teadaanne langes Londoni olümpamängudele, mille peasponsoriks Nissan pürgis – aga edutult, vandudes alla BMW pakkumisele.

Nissan eitas, et tegemist on geriljaturundusega. Palmer ütles: «BMW taksosid ei tee, seega ei tohiks probleemi olla.»

Alistudes olümpia rangetele turundusreeglitele koristas Nissan mängude ajaks eetrist telereklaami sprinditähe Usain Boltiga.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles