CV Keskus: tööturg vajab oskustöölisi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV Keskus
CV Keskus Foto: CV keskus

CV Keskuse turundusjuhi Laura Tammeorgu hinnangul panustab tööandja töötaja leidmisesse oluliselt rohkem kui varem, sest tööandjad on aru saanud, et selleks, et parimad töötajad tahaksid nende ettevõttes töötada, on vaja nii olemasolevate kui potentsiaalsete töötajatele pidevalt oma ettevõtet turundada ja ei piisa ainult vaba töökoha tekkimisel tööpakkumise avaldamisest.

Tammeorgu sõnul kasutavad tööandjad aktiivsemalt nii CV-de andmebaasiotsingut kui ka paljusid lisateenuseid, mis tõstavad ka ettevõtte brändingut. Samuti on rohkem hakatud vaeva nägema tööpakkumiste kujunduse ning tekstiga.

Näiteks tuuakse tekstis välja rohkem informatsiooni selle kohta, mida firma pakub, sisaldades lisaboonuseid, koolitusi, lisahüvesid ja rõhutatakse just toredat kollektiivi ning kaasaaegset töökeskkonda.

Samuti on oluliselt suurenenud motivatsioonipaketid töötajate leidmiseks.

Küll aga pole suurema tähelepanuga pakutavat uurima hakanud vaid tööandjad, sest ka spetsialistid pööravad Tammeorgu väitel suuremat tähelepanu töökoha valikul just ettevõtte töökeskkonnale, sisekliimale,  arenguvõimalustele, lisahüvedele ja tööülesannetele.

Kõige suurem puudus on Tammeorgu andmetel hetkel spetsialistide/juhtide järele just infotehnoloogia, tööstus/tootmise ning tervishoiu valdkonnas.

«Oskustöölisi ja konkreetse erialaga töötajaid vajab Eesti tööturg aasta-aastalt järjest enam,» selgitas Tammeorg. «Kutseõppe populaarsus aga pigem kahaneb noorte seas, kuigi kutseharidus tagab kindla töö ja korraliku palga.»

Tammeorgu väitel on tekkinud vale arusaam, et edukamad on ilmtingimata kõrgharidusega inimesed.

«Kuid kui soovitakse heaks juhiks saada, siis on lisaks teadmistele vaja ka häid tööalaseid oskusi,» selgitas Tammeorg. «Kõige parem oleks seega esmalt omandada kutse- ja siis kõrgharidus. On väga palju noori, kes ei leia õpitule rakendust, sest konkreetset eriala ei ole omandatud.»

Tammeorg oli veendunud, et tööturul kasvab nõudlus tööjõu järele ja eriti kvalifitseeritud tööjõu järele.

«Selline olukord toob kaasa töötajate nö üleostmise, pakkudes potentsiaalsetele kandidaatidele paremaid hüvesid ja töökeskkonda,» arvas Tammeorg. «Tööturul on oodata palgatõusu, sest oskustöölised on saamas defitsiidiks.»

Tammeorg soovitaks ettevõtetel, kellel on nõudlus spetsialistide järele, teha koostööd kutsekoolidega ja võimaldada õpilastele rohkem praktikakohti, sest praktikandist võib saada ettevõtte tulevane spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles