Aeglane tegutseja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: AP/Scanpix

Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi pressikonverents läks neljapäeval üsna tuliseks, kui ajakirjanikud süüdistasid teda valede signaalide andmises.


Nimelt oli Draghi nädal varem Londonis lubanud, et keskpank teeb kõik euroala päästmiseks. Ajakirjandus ja turud järeldasid tema sõnadest kiiret tegutsemist, aga kui seda ei tulnud, oli turgude pettumus suur. Mario Draghi ütles, et tema pole mingit konkreetset tärminit lubanud.

Turgude negatiivne reaktsioon oli tingitud ühelt poolt sellest, et keskpank ei kuulutanud kohe välja tegevust, vaid lubas massiliselt Hispaania ja Itaalia võlakirju ostma hakata alles mõne aja pärast, aga ka seda alles teatud tingimustel, millest üks on nende riikide abipalve Euroopa päästefondide poole.

Lisaks paistab president tülli kiskuvat ka keskpanga suurima osaniku Saksamaaga, ähvardades riiki vajaduse korral lihtsalt ignoreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles