Suvi kulgeb Pärnu kinnisvaraturul vaikselt

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimaja.
Pärnu kontserdimaja. Foto: Urmas Luik

Pärnu kinnisvaraturg on suvel vaikne, turuaktiivsus on võrreldes juuniga mõnevõrra langenud, vahendab Uus Maa turuülevaade.

Maa-ameti andmetel müüdi Pärnus juunikuus kokku 71 kinnisvaraobjekti, mis on maiga võrreldes 11,3 protsenti vähem. Aastaga langes tehinguaktiivsus 4 protsenti.

Kortereid müüdi 46, ehk maiga võrreldes 22 protsenti vähem. Ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 705 eurot. Kuuga tõusis hind 7,8 protsenti ja aastaga 7,1 protsenti. Pakkumiste arv on stabiilne., keskmiselt tingitakse pakkumishinnast 5-10 protsenti.

Üüriturul on suvine tipphooaeg. Enimnõutud on 3-toalised korterid, samuti erinevad suvituskorterid lühemaks perioodiks. Eramuturg on tavapärasel tasemel – müüdi 9 elamut ja üks krunt. Müügiks pakutavaid maju käidi vaatamas varasemast mõnevõrra rohkem. Kruntide osas on nõudlus aga väga väike. Liikvel on ka välismaalased, kes otsivad mereäärseid kinnistuid ja maamaju hinnaga kuni 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles