Monti: Itaalia on võlgu iseendale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti.
Mario Monti. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Mario Monti loodab, et soomlased mõistavad, et Itaalia ei kuulu Lõuna-Euroopa võlariikide hulka, ning Itaalia on võlgu iseendale.

Soome Tööstusliidu ja Välispoliitika Instituudi seminaril esinedes toonitas Monti, et Itaalia on Saksamaa ja Prantsusmaa kõrval suurim rahastaja Iirimaa, Portugali ja Kreeka päästepakettides ning Hispaania pangandussektori abiprogrammis.

Monti arvates on Euroopas oht, et võlakriisi tõttu tõstavad pead vanad tondid, ning seetõttu tugineb tema valitsuse tegevus itaallaste huvidel, mitte välisel sunnil.

«On erakordselt ohtlik kirjutada enda arvele õnnestumised ja lükata süü teistele,» ütles Monti.

Itaalia peaministri hinnangul vajab Euroopa majanduskasvu, mis tuleb siseturgude süvendamisest, ning selleks on vaja usaldust euro suhtes.

«Kui kümne aasta pärast vaadeldakse aastaid 1995-2015, mõistetakse, et sellel ajal ei olnud majanduskasv Euroopas nii kesksel kohal kui Ameerika Ühendriikides või Hiinas, sest keskenduti märgatavalt tähtsamale asjale - Euroopa ehitamisele,» lausus Monti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles