Video: miljardäride superjahid Londonis

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Alleni Octopus.
Paul Alleni Octopus. Foto: Gert D. Hankewitz

Londoni ärilinnakus Canary Wharf asuv sadam on olümpiamängude ajal muutunud superrikaste jahtide koduks. Teiste seas puhkab seal ka Microsofti kaasasutaja Paul Alleni 160 miljonit dollarit maksev luksusjaht Octopus.

Canary Wharfi sadam on muutunud tõeliseks turismiobjektiks, kust leiab mitmeid jahte uudistama tulnud inimesi. Enim kõneainet pakub kindlasti Paul Alleni kahe helikopteri maandumisplatsi, basseini, ööklubi, korvpalliväljaku ja kahe väiksema allveelaevaga varustatud 160 miljonit dollarit maksev Octopus. See on 126 meetri pikkune laev, mida peetakse suuruselt kümnendaks superjahiks maailmas.

Esikohta selles edetabelis hoiab Roman Abramovichi miljard dollarit maksev Eclipse, mis kuuldavasti pidi ka Londonisse saabuma, ent kui uskuda sadamat valvavat politseinikku, ei mahtunud kuhugi dokkima.

Lisaks Alleni alusele leiab sadamast ka ühe Austraalia rikkama mehe, kaubanduskeskuste grupi Westfieldi kaasasutaja Frank Lowy luksusjahi Ilona, mis on silma järgi öeldes kolm korda väiksem kui Octopus.

Sadamast leiab ka 143 000 naelase nädalase rendihinnaga Harle, millel toimub ka parajasti pidu. Kahjuks ei ole teada, kes selle parajasti endale rentinud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles