Zynga on allakäigukeerises

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zynga tegevjuht Mark Pincus.
Zynga tegevjuht Mark Pincus. Foto: SCANPIX

Facebooki platvormile mängude loomisele spetsialiseerunud tarkvarafirma kaevati ettevõtte suurosanike poolt kohtusse, käimas on ka siseringitehinguid puudutav juurdlus.

Zyngat süüdistatakse aktsionäride eest majandusandmete varjamises ning nende osalises moonutamises, kirjutab CNET.

Kahe peaaegu identse San Francisco kohtusse antud hagi kohaselt ei teavitanud Zynga oma aktsionäre õigel ajal oma äritegevuse kehvadest tulemustest ning Facebookis toimunud muudatustest, mistõttu vähenesid tunduvalt ettevõtte populaarsete mängude nagu Farmville ja Mafia Wars kasutajanumbrid.

Tegu on Zyngale järjekordse raske löögiga, oodatust palju nõrgemate majandustulemuste avalikustamise kõrval lahvatas eelmisel nädalal ka siseringitehingute skandaal.

Firma tegevjuhti Mark Pincust ning mitut teist töötajat süüdistatakse 43 miljoni aktsia müügis 12 dollarilise aktsiahinnaga ajal, kui ettevõtte alginvestoritele ja töötajatele kehtis aktsiamüügikeeld, keelu maikuus lõppemisel oli aktsia lubatud müügihind vaid 10 dollarit.

Zynga aktsia langes eile alla kolme dollari piiri.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles