Colliers: sügisel hakkavad suured büroopindade rentnikud kolima

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki büroohoone Tallinnas.
Tallinki büroohoone Tallinnas. Foto: Eesti Betooniühing

Colliersi turuülevaade prognoosib, et aasta teises pooles võivad paljud suurte rentnike potentsiaalsed kolimisotsused büroopindade täituvust kuni 10 000 ruutmeetri võrra suurendada.

Büroopindade turul lükatakse suvise puhkusteperioodi tõttu enamik otsuseid sügiseni edasi.

Kaubanduspindade turul on ülevaate kohaselt suurte ostukeskuste vakantsuse määr jätkuvalt nullilähedane ning see sunnib üürnikke alternatiivseid võimalusi otsima. Populaarsuselt teisel kohal on kaubanduspinnad, mis asuvad tiheda jalakäijate liiklusega tänavate ääres, on hästi nähtavad ning suurte vaateakendega. Välisturistide jätkuva kasvuga on suvi vanalinnas tegutsevatele jaemüüjatele parim aeg.

Juuni lõpus pani globaalne elektrimasinate ja automaatikaseadmete tootja ABB AS nurgakivi uuele tootmis- ja büroohoonele Tallinna lähedal Jüris, mille maksumuseks kujuneb ligikaudu 13-14 miljonit eurot. Uues hoones on 14 000 ruutmeetrit pinda ja see peaks valmima järgmise aasta kevadeks. Koos uue hoonega on Jüris ABB kasutuses juba 45 000 ruutmeetrit pinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles