Teet Jagomägi vallandas end ise Regio juhi kohalt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Jagomägi.
Teet Jagomägi. Foto: Mihkel Maripuu

«Vallandan end ise Regio juhi kohalt,» teatas kaardifirma kauaaegne juhatuse esimees ja asutaja Teet Jagomägi. Tänasest on Regio juhatuse esimees Ülo Säre.

Jagomägi ütles, et Regio võtab uue arengusuuna - maailmaturul tehnoloogia müügi asemel tahab firma pakkuda ise teenuseid ja suhelda lõppklientidega. «Niimoodi on võimalik kasvada tänasest 5 miljoni eurose käibega Eesti tehnoloogiafirmast 50 miljoni eurose käibega rahvusvaheliseks ettevõtteks,» selgitas Jagomägi. «See pole aluseta unistus, Regio suurepäraseks stardiplatvormiks on kliendibaas, mille kaudu on meie tooted kättesaadavad 250 miljonile lõppkasutajale üle maailma. See tähendab, et Regio on Euroopa suurim ettevõte mobiilioperaatoritele asukohapõhiste teenuste tehnoloogia vallas.»

Jagomägi tunnistas ka, et Euroopa suurimaks olemine ei ole andnud piisavat majanduslikku tulemust. «Juhtimisviga sai tehtud ka sellega, et uue suuna oleks pidanud võtma juba vähemalt aasta tagasi,»ütles ta. «Kolmandat põhjust on vaja kellegi teise vallandamiseks, iseenda jaoks piisab kahest!»

Jagomägi ütles, et Ülo Säre on lihtsalt parem juht kui Teet. «Ülo on juhtinud mitmeid IT-ettevõtteid ligi 20 aastat, viimased 10 rahvusvahelises majandustarkvara- ja konsultatsiooniettevõttes Columbus,» lisas ta. «Küsimusi ennetades - kuldse langevarju organiseerisin endale siiski ka. Pühendun uue põlvkonna tootele, millelt järgmisel aastal ootame ühte olulist Regio kasvumootorit.»

1989 aastal asutatud Regio on Eestis omas valdkonnas olnud teerajaja. Ettevõte on olnud ka välisfirma omanduses (2000-2002 kuulus DONE korporatsioonile), kuid Jagomägi ostis firma juba paari aasta pärast tagasi. Regio möödunud aasta käive oli 3,6 miljonit eurot ja kasum 5000 eurot. Võrreldes üle-eelmise aastaga kasvas eelmisel aastal Regio käive, kuid kasum vähenes tunduvalt. Ettevõtte selle aasta eesmärk on kasvada 30 protsenti ja seda peamiselt väljaspool Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles