Tühjad olümpiatribüünid täidetakse sõduritega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpia avatseremoonia.
Olümpia avatseremoonia. Foto: SCANPIX

Olümpia korralduskomitee (Locog) üritas ületada tühjade tribüünide piinlikkust, värvates vabadele toolidele terve trobikonna sõjaväelasi ja tudengeid. Ühtlasi edutati kallimatele kohtadele odavate piletitega külastajaid.

Kasutamata istekohtade «lagendikud» ujumis-, võimlemis- ja tennisevõistluste avapäevadel on põhjustanud paksu pahameelt, kuna paljude huviliste jaoks on Locogi piletikampaaniad ja loteriid kujunenud tõeliseks kadalipuks.

Jutt käib sektoritest, mis on reserveeritud «olümpiapere» liikmetele: spordiliitudele, rahvuskoondistele ja ROKile, samuti sponsoritele ja meediale.

Locogi esimees lord Coe rõhutas, et paljud tribüünid olid ka täis ning et see polevat «midagi ebatavalist», kui «akrediteeritud» külalised, kes tihti on hõivatud ja pingeliste töögraafikutega inimesed, ei jõua esimestel päevadel oma istekohtadele.

Coe jaoks on küsimus tundlik, kuna ta ennustas enesekindlalt pärast Pekingi mänge – kus esines samasuguseid tõrkeid – et Londonis nii ei lähe.

Briti kodanikud on nördinud, et «olümpiapere» ja sponsorite tarvis on reserveeritud tervelt 2,2 miljonit piletit.

Pärast seda, kui sõjavägi orgkomitee G4Si turvameeste-fiaskost välja aitas, läks nende abi vaja ka tribüünide täitmisel.

Hulk mundrikandjaid, kes polnud parasjagu teenistusülesannetega koormatud, suunati pühapäeval võimlejatele kaasa elama.

Locog ütles, et kasutamata istekohti kingitakse ka tudengitest ja kooliõpilastest vabatahtlikele, kes mängudel abiks on.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles