Ettevõtted, kuhu tööle kandideerimist peetakse kõige raskemaks

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://hrvetting.com/wp-content/uploads/2012/03/Pre-Employment-Screening-Does-Your-HR-Process-Include-Integrity-Testing.jpg

Tööintervjuu on intervjueeritavale närvesööv ja stressitekitav igas ettevõttes, kuid mõnes firmas pannakse töölesoovijad eriti karmilt proovile.

Tööportaal Glassdoor.com koostas edetabeli firmadest, kus tööle kandideerijat ootab kõige karmim proovilepanek. Edetabel on koostatud hiljutiste kandideerijate kogemuste põhjal ning tuleb välja, et kõige karmimalt panevad töölesoovijad proovile konsultatsioonifirmad. Tööandjale antakse mõistatusi, küsitakse kõige veidramaid küsimusi mistahes valdkonnast, tehakse neile kirjalikke teste nagu koolis või luuakse tööintervjuul kummalisi või piinlikke olukordi, et testida inimeste stressitaluvust.

Kõige raskemaks pidasid tööle kandideerijad intervjuuprotsessi prestiižikas konsultatsioonifirmas McKinsey & Company. Viiepunktilisel skaalal hindasid sellesse ettevõttesse kandideerijad intervjuu raskusastmeks 3,9 punkti. Võimalikku töötajat katsetatakse McKinseys nii intervjuul kui ka kirjaliku testi teel. Kuigi McKinsey intervjuud pidasid tööotsijad väga raskeks, jäi enamik neist siiski kandideerimiskogemusega rahule ja vaid 13 protsenti tööle kandideerinutest pidas kogemust negatiivseks.

Näiteks on tööotsijatelt küsitud:

Kolm toodet – tomatid, luksusauto ja T-särgid . Kui palju tuleb iga toote kohta arvestada käibemaksu? McKinsey & Company

Kui paljud inimesed kasutaksid ravimit, mis ennetab kiilaspäisust? Boston Consulting Group

Mis on gigabaiti piirkulu g-maili puhul? Google

Järgneb nimekiri, kuhu kandideerimist pidasid tööotsijad kõige raskemaks:

1. McKinsey & Company

2. The Boston Consulting Group

3. Oliver Wyman

4. A.T. Kearney

5. ZS Associates

6. ThoughtWorks

7. Bain & Company

8. Shell

9. Google

10. Unisys

Vaata pikemat nimekirja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles