Eestis ööbis rohkem välisturiste

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas jaanuaris 62 000 välisturisti ehk 8 protsenti rohkem kui aasta varem, kuid kogu turistide arv vähenes.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes peatus majutusettevõtetes oluliselt rohkem turiste Venemaalt ja Soomest, kasv vastavalt 37 protsenti ja 11 protsenti, teatas statistikaamet.

Venemaa turistid moodustasid jaanuaris majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest viiendiku. Teistest peamistest turismi partnerriikidest - Lätist, Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Norrast - saabus majutusettevõtetesse vähem turiste kui eelmise aasta jaanuaris. 

Eesti elanike hulgas ei olnud majutusettevõtete teenuste kasutamine nii populaarne kui aasta tagasi jaanuaris: teenuseid kasutas viiendiku võrra vähem siseturiste. Tööreisidel osalenute arv vähenes 29 protsenti ja puhkusereisijate arv 5 protsenti. 

Kokku kasutas jaanuaris majutusettevõtete teenuseid 112 000 turisti, eelmise aasta jaanuariga võrreldes vähenes turistide arv 6 protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles