ERR.ee: Konesko hakkab valmistama tuulegeneraatoreid talude tarbeks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko projektijuht Alvar Hirtentreu Hiina päritolu tuulegeneraatoriga rahul ei ole ja on kindel, et Konesko suudab sellest paremaid toota.
Konesko projektijuht Alvar Hirtentreu Hiina päritolu tuulegeneraatoriga rahul ei ole ja on kindel, et Konesko suudab sellest paremaid toota. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Masinaehitusfirma Konesko hakkab esimesena Eestis valmistama talumajapidamistele sobivaid tuulegeneraatoreid.

Konesko toodab allhanke korras elektrimootoreid, kuid kuna turg on kolmandiku võrra kahanenud, oli aeg päris oma tootega välja tulla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me oleme 15 aastat juba sarnast tööd teinud ja aina aastast aastasse seda veel rohkem edasi arendanud,» ütles AS Konesko juhatuse esimees Mart Hirtentreu. «Ja mõnes mõttes oleks patt jätta kasutamata neid võimalusi ja oskusi, mida me tänaseks oleme selgeks õppinud.»

Tuulegeneraatori väljatöötamisega on Koerus tegeletud juba pool aastat, esimest prototüüpi saab valmis kujul näha paari kuu pärast.

Konesko väravas kõrgub Hiinas toodetud tuulegeneraator, mis soetati selleks, et teiste vigadest õppida.

Konesko hakkab tootma nelja tüüpi kuni 22-kilovatiseid tuulegeneraatorid: Põltsamaal valmivad 18-meetrised mastid, mootor ja mehhaaniline osa tehakse valmis Koerus, vajalik elektroonika ostetakse sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles