Keskkonnaamet kiitis heaks Paldiski LNG terminali kava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG terminal.
LNG terminal. Foto: SCANPIX

Keskkonnaamet andis heakskiidu Paldiski veeldatud gaasi (LNG) terminali teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruandele.

Maikuus jättis amet aruande heaks kiitmata ja kirjutas terminali arendavale OÜ-le Balti Gaas, et mitmes punktis on vaja KSH aruannet veel täiendada, kuna mõjusid keskkonnale on hinnatud ebapiisavalt ja KSH hindamisel on tehtud vigu.

Mai alguses ütles Balti Gaasi juhatuse esimees Urmo Männi BNS-ile, et ettevõtte loodab juba mais saada keskkonnaametilt aruandele heakskiidu, et jõuda seejärel planeeringu kehtestamiseni. Hilissügisel loodab ettevõte Männi sõnul juba terminali ehitusega alustada.

Männi kinnitas, et ettevõttel on olemas ka ehitamiseks vajalikud rahalised vahendid 120 miljoni euro ulatuses, kuigi terminali ehitamine tõenäoliselt nii palju maksma ei lähe. «Eesti vajadusi katva väikese terminali ehitame me igal juhul,» lisas ta.

Balti Gaas on terminali rajamiseks sõlminud hoonestusõiguse lepingu Pakrineeme Sadama OÜ-ga, kes omab Pakri poolsaarel 36 hektarilist maatükki.

Balti Gaas kuulub ärimees Heiti Hääle kontrollitavasse Alexela Energia kontserni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles