Vene kohus mõistis BP-lt välja 3,1 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP logo
BP logo Foto: SCANPIX

British Petroleum (BP) peab kohtuotsusega maksma Vene tütarfirma TNK-BP väikeaktsionärile Andrei Prohhorovile 100 miljardit rubla ehk 3,1 miljardit USA dollarit kahjutasu.

Prohhorov eitas tegutsemist Vene miljardäride huvides, kelle valdusettevõttele Alfa Access Renova (AAR) pool TNK-BP-st kuulub.

Venemaa riigile kuuluv naftaettevõte Rosneft sõlmis mullu USA ExxonMobiliga lepingu Venemaa arktilise piirkonna naftaleiukoha hõlvamiseks.

BP oli tahtnud sõlmida Rosneftiga sama leiukoha lepingut TNK-BP-ga kooskõlastamata, kuid AAR blokeeris tehingu edukalt Euroopa kohtus, väites, et BP on kohustatud teavitama TNK-BP-d kõigist tehingutest Venemaal.

Prohhorovi sõnul kaotas TNK-BP lepingust ilmajäämisega potentsiaalselt 12,5 miljardit dollarit. Hiljem alandas ta nõude naftahinna langemise tõttu 8,9 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles