Facebook jäi teises kvartalis kahjumisse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku teise kvartali käive oli küll eelmise aasta vastavast tulemusest suurem, kuid aktsiate avaliku esmaemissiooniga seotud kompensatsioonide maksmise tõttu lõpetas ettevõte kvartali tugevas kahjumis.

Facebooki käive suurenes eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes pea kolmandiku võrra 1,2 miljardi dollarini. Kui eelmisel aastal teeniti samal perioodil 240 miljonit dollarit kasumit, siis sel aastal oldi aga 157 miljoni dollariga, ehk 8 sendiga aktsia kohta kahjumis, kirjutab CNET.

Kahjumisse jäi ettevõte tänu aktsiate avaliku esmaemissiooniga seotud kompensatsioonide maksmisele. Kui need kõrvale jätta, teenis Facebook teises kvartalis kasumit 12 senti aktsia kohta, ehk umbes 236 miljonit dollarit.

Suhtlusvõrgustiku igakuiste kasutajate arv on aastaga suurenenud 29 protsendi võrra 955 miljonini, 19 protsenti neist asuvad Põhja-Ameerikas.

Facebooki igakuiste mobiilsete kasutajate arv on aastaga suurenenud üle poole võrra 543 miljonini, eriti märgatav on kasv Aasias.

Tegu oli esimese kvartaliaruandega peale Facebooki aktsiate avalikku esmaemissiooni.

Facebooki aktsia tegi börsil järelkauplemisel peale ettevõtte majandustulemuste avalikustamist läbi üle kümneprotsendilise languse, jäädes pidama umbkaudu 24 dollari juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles