Safari veebilehitseja sureb Windowsi platvormil välja

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Safari.
Apple Safari. Foto: SCANPIX

Eile välja tulnud Apple Safari 6.0-l puudub Windowsi operatsioonisüsteemi tugi, internetist kaovad järjest ka veebibrauseri eelmise versiooni ametlikud allalaadimislingid.

Suur hulk Safari 5.1.7 Windowsi versiooni  allalaadimislinke kadusid pea samaaegselt veebilehitseja 6.0 OS X-ile mõeldud versiooni väljatuleku ajaga, kirjutab Techradar.

Kuigi Apple ei ole ametlikult kinnitanud, et Safari Windowsi platvormile on «surnud», paistab siiski, et tehnoloogiahiiglane ei ole liigselt huvitatud konkureerivale operatsioonisüsteemile mõeldud  Safari versioonide elushoidmisest.

Techradari andmetel on Safari populaarsuselt neljas veebibrauser maailmas ning suurem osa selle populaarsusest tuleneb sellest, et tegu on Mac OS Xis vaikimisi seadistatud ja enim eelistatud veebilehitsejaga.

Seega pole Apple’ile Windowsi platvormile Safari arendamine lihtsalt otstarbekas, mõne vaatleja arvates ei suuda see antud operatsioonisüsteemis ka teistele veebilehitsejatele piisavalt konkurentsi pakkuda.

«Kuigi ma leian, et Safari on Mac OS X-i jaoks sobilik veebibrauser, siis Windowsis jääb ta minu jaoks Google Chrome’i, Mozilla Firefoxi, Opera ja isegi Microsofti enda Internet Exploreri varju. Ausalt öeldes, ma kasutan seda ainult puhkudel,, kui mul on vaja mingit veebilahendust testida,» ütles Forbes’i ajakirjanik Adrian Kingsley-Hughes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles