Ligi: riigiettevõtete börsile viimise kava ei ole

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

«Riigiettevõtete börsile viimise kava ei ole,» kinnitas rahandusminister Jürgen Ligi tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Rahandusministri sõnul on see selgelt poliitiline ja hästi tundlik poliitiline otsus.

«Oleme sellega korra näppu lõiganud,» tõdes Jürgen Ligi, tuletades meelde mõne aasta tagust Eesti Energia börsile viimise plaani.

Eesti Päevaleht  kirjutas täna, et majandusminister Juhan Parts ja rahandusminister Jürgen Ligi on jõudnud kokkuleppele, et riigifirmade börsile viimisega võib algust teha ja rahandusministril riigifirmade osaluste võimalikule börsil noteerimisele vastuväiteid ei ole. Ajaleht tugines rahandusministri kirjale.

Ligi kinnitas täna, et kirjavahetust peeti tulenevalt koalitsioonilepingus olevast analüüsi punktist, mis tähendab, et riigi osaluse vajadusi erinevates ettevõtetes analüüsitakse. «Ikka tuleb üle vaadata see nimekiri. Ei ole alati kindel, et riigi osalus on vajalik. Sellest tuleneb ka kirjavahetus,» selgitas Ligi.

Ligi sõnul on erastamisel ka pooltargumente. « Oleme jõudnud sinnamaani, et lõputult neid finantstehinguid ei saa riik teha,» lausus Ligi, tuues välja Estonian Airi ja Eesti Energia rahavajaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles