Kreeka sulgeb 21 riigiasutust, aga ei vallanda kedagi

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Antonis Samaras.
Kreeka peaminister Antonis Samaras. Foto: SCANPIX

Näitamaks, et suhtub kärpekavadesse tõsiselt, teatas Kreeka 21 riigiasutuse sulgemisest või teiste asutustega ühendamisest. See ei too aga kaasa mitte ühegi töötaja vallandamist.

21 riigiasutuse sulgemine või teiste samade valdkondadega tegelevate asutustega ühendamine viiakse läbi paari järgneva nädala jooksul, kirjutab Kreekas koos International Herald Tribune’iga välja antav päevaleht Ekathimerini. Kokku on Kreekas 250 riigiasutust, millest järmise osa sulgemisest  plaanitakse teatada sügisel.

Kreeka eeldab, et hoiab sellega kokku ligi 40 miljonit eurot, kokku aga on vaja teha kärpeid, mis ulatuvad miljarditesse.

Siiski usuvad Kreeka juhid, et teade riigiastutuste sulgemisest mõjub võlausaldajatele veenva märgina, et  kärpekavatsustesse suhtutakse tõsidusega .

Administratiivsete reformide minister Antonis Manitakis ja asendusminister Monousos Voloudakis rõhutasid, et 21 suletavas asutuses töötavast 5256 töötajast ei kaota oma tööd mitte ükski, vaid nad suunatakse tööle mujale riigisektorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles