Toyota ja Peugeot/Citroën alustasid koostööd tarbesõidukite alal

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Toyota ja PSA Peugeot Citroën teatasid koostöö alustamisest Euroopa turule mõeldud tarbesõidukite alal. Plaani raames tarnib PSA Peugeot Citroën Toyotale kaubikuid, mida müüakse Euroopas Jaapani autotootja margi all, kirjutab Whatcar?.

2013. aasta teisest kvartalist alates hakkab PSA Peugeot Citroën Toyotale valmistama olemasolevate mudelite Peugeot Expert ja Citroën Jumpy põhjal ehitatud keskmise suurusega kaubikuid. Ühtlasi hakatakse tegema koostööd järgmise põlvkonna kaubiku arendamisel ja Toyota osaleb tööstusrajatistesse investeerimisel.

«Tarbesõidukite segment on oluline väga paljudel Euroopa turgudel,» sõnas Toyota Motor Europe president ja tegevjuht Didier Leroy.
«Ühendades jõud PSA Peugeot Citroëniga, oleme leidnud suurepärase lahenduse tagamaks oma lojaalsete klientide rahulolu pärast meie Hiace mudeli tootmise lõpetamist.»

PSA Peugeot Citroën ja Toyota on ka varem koostööd teinud, mille tulemusena valmisid Citroën C1, Peugeot 107 ja Toyota Aygo linnaautod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles